Lody jogurtowe z porzeczkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne lody domowej roboty.

Potrzebne składniki

• 300 ml tlustego jogurtu
• 25 dag czarnych lub czerowonych porzeczek
• 2 żółtka
• 10 dag cukru pudru
• 100 ml śmietany
• porzeczki do dekoracji

Etapy przyrządzania

1
Od porzeczek oderwujemy galazki widelcem. Miksujemy mikserem i przecieramy przez sito. ŻÓłtka ubijamy z cukrem, dodajemy jogurt i owoce. Ubijamy na sztywno śmietankę i dodajemy do masy.Masę przekladamy do metalowej miski i wkladamy do zamrazalnika na 3 godziny (kilkakrotnie wyjmujemy i miksujemy -co pol godziny). Lody nakladamy specjalna lyzka do lodow lub dwiema lyzkami do zupy. Przybieramy swiezymi owocami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher