|
||||||||||
Deser gruszkowyKrótki opis potrawyPyszny deser gruszkowyPotrzebne składniki 2 gruszki sok z 1/2 cytryny 1/8 litra bialego wina 5 dag cukru kawalek swiezego imbiru 1 gozdzik kawalek skorki cytrynowej 8 dag czekolady gorzkiej 6 lyzek smietanki 1 lyzka likieru gruszkowego 4 kulki waniliowych lodow Etapy przyrządzania1
Sok z cytryny, wino, korzenie i cukier zagotowujemy. Chwile gotujemy. Gruszki obieramy, przekrajamy na pol, oczyszczamy z pestek. Gotujemy w winie. Studzimy, nie wyjmujac z plynu. Czekolade dzielimy na male kawaleczki, skrapiamy smietanka i pogrzewajac powoli rozpuszczamy. Dodajemy likier. Gruszki kladziemy na talerzykach, obok ukladamy kulke lodow. Polewamy czekolada. Mozemy przybra wiorkami czekolada i bita smietanka.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|