|
||||||||||
Szybki krem pomarańczowy ze śmietankąKrótki opis potrawyPyszny kremowy deser.Potrzebne składniki skorka otarta z 1 pomaranczy 1/4 litra soku wycisnietego z pomaranczy 1/4 litra wody 3,5 dag maki ziemniaczanej 250 ml śmietanki kremówki 10 dag cukru kawalki pomaranczy do przybrania Etapy przyrządzania1
Śmietankę schładzamy. Wode zagotowujemy z cukrem i skorka pomaranczowa. Mąkę rozrabiamy z sokiem. Dodajemy do gotujacej sie wody i wszystko razem chwile gotujemy. Zdejmujemy z ognia i ubijaczka do piany ubijamy tak dlugo , az zupelnie wystygnie. Ubijamy śmietankę, 4 lyzki odkladamy do dekoracji, reszte dodajemy do deseru. Krem nakladamy do 4 pucharkow, dekorujemy reszta smietany i silnie schladzamy. Do kremu mozna dodac kawalki pomaranczy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|