|
||||||||||
Sos gruziński
Krótki opis potrawyPodawać do szaszłyków, drobiu i ryb.Potrzebne składniki 30 dag suszonych śliwek bez pestek szklanka odtłuszczonego rosołu 3-4 ząbki czosnku pól łyżeczki roztartych ziaren kolendry pół łyżeczki mielonej ostrej papryki kilka goździków sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Śliwki umyć i ugotować w rosole, a potem zmiksować. Dodać do nich posiekane listki kolendry, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Sos gotować na wolnym ogniu, odstawić, odstudzić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|