|
||||||||||
Sos ziołowo-orzechowyKrótki opis potrawySos do jajek wielkanocnychPotrzebne składniki posiekany koperek - 3 łyżka(i) posiekana natka - 3 łyżka(i) posiekany szczypiorek - 3 łyżka(i) posiekana rzżucha - 3 łyżka(i) posiekana bazylia - 3 łyżka(i) zmielone orzechy włoskie - 1 łyżka(i) czosnek - 1 naturalny jogurt - 1 szkl. kwasek cytrynowy - 1/4 łyżeczka(i) cukier - 1/2 łyżeczka(i) sól Etapy przyrządzania1
Do jogurtu wsypać po 2 łyżki ziół i wszystko zmiksować.
Dodać zmiażdżony czosnek, sól, cukier i kwasek. Dokładnie wymieszać. Do tak przygotowanego sosu wsypać orzechy i znów mieszać, a na końcu dodać pozostałe poszatkowane zioła i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|