Sos ziołowo-orzechowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sos do jajek wielkanocnych

Potrzebne składniki

• posiekany koperek - 3 łyżka(i)
• posiekana natka - 3 łyżka(i)
• posiekany szczypiorek - 3 łyżka(i)
• posiekana rzżucha - 3 łyżka(i)
• posiekana bazylia - 3 łyżka(i)
• zmielone orzechy włoskie - 1 łyżka(i)
• czosnek - 1
• naturalny jogurt - 1 szkl.
• kwasek cytrynowy - 1/4 łyżeczka(i)
• cukier - 1/2 łyżeczka(i)
• sól

Etapy przyrządzania

1
Do jogurtu wsypać po 2 łyżki ziół i wszystko zmiksować. Dodać zmiażdżony czosnek, sól, cukier i kwasek. Dokładnie wymieszać. Do tak przygotowanego sosu wsypać orzechy i znów mieszać, a na końcu dodać pozostałe poszatkowane zioła i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher