|
||||||||||
Sos kameralnyKrótki opis potrawyPodawać do ryb i drobiu.Potrzebne składniki Marchewka i pietruszka kawałek selera cebula 2 łyżki oliwy 3-4 łyżki ostrego keczupu 5 dag rodzynek łyżka posiekanej natki pietruszki pół łyżeczki mielonej łagodnej papryki sok z cytryny cukier, sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, podsmażyć na oliwie, podlać niewielką ilością wody, dusić do miękkości. Do warzyw dodać keczup i rodzynki oraz wszystkie przyprawy wraz z natką. Sos dokładnie wymieszać, odstawić do ostygnięca.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|