Ciasto ze szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ciasto ze szpinakiem

Potrzebne składniki

• świerzy szpinak - 1 kg
• masło - 10 dag
• cebula - 2 szt.
• ciasto francuskie - 4 płaty
• feta - 20 dag
• jajka - 2 szt.
• mleko - 3 łyżka(i)
• oliwa
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Szpinak umyć, przelać wrzątkiem, odcedzić, pokroić
2
Cebule obrać, posiekać, zeszklić na 3 łyżekach oliwy
3
Dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem, dusić na małym ogniu przez 5 min
4
Fetę pokroić
5
Wymieszać fetę ze szpinakiem, jajkami, doprawić solą oraz pieprzem
6
Miękkie masło roztrzepać z mlekiem. Na blacie rozłożyć płaty ciasto, posmarować je masłem z mlekiem.
7
Dwa płaty ciasta włożyć do formy, nałożyć farsz ze szpinaku, przykryć farsz pozostałymi płatami, ponacinać wierzch ciasta w kwadraty i posmarować masłem z mlekiem
8
Piec ok 40 min w temp 200 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher