|
||||||||||
Surówka z kapusty włoskiejKrótki opis potrawySurówka z kapusty włoskiej z jabłkami i ogórkiemPotrzebne składniki kapusta włoska - 20 dag kiszone ogórki - 10 dag jabłka - 10 dag oliwa - 2-3 łyżka(i) sól, cukier - do smaku Przydatne akcesoriaszatkownica, tarkaEtapy przyrządzania1
Kapustę oczyścić, poszatkować, osolić. Ogórki i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Kapustę,jabłka, ogórek wymieszać z olejem.
Przyprawić do smaku cukrem,cytryną.
Jak podawać?podawać na półmisku, przybrać gałązkami zielonej pietruszki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|