Mus makowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dla amatorów maku

Potrzebne składniki

• mak - 10 dag
• cukier puder - 10 dag
• skórka pomarańczowa - 2 dag
• śmietana - 0,5 l
• żelatyna - 2 dag
• rodzynki - 5 dag

Przydatne akcesoria

mikser

Etapy przyrządzania

1
Mak sparzyć, przepuścić przez maszynkę prze gęstą siatkę. Śmietankę ubić. Pod koniec ubijania dodawać cukier, opłukane rodzynki, mak, skórkę pomarańczową i rozpuszczoną w 1/16 l gorącej wody żelatynę. Ułożyć na szklanym półmisku

Jak podawać?

na szklanym półmisku przybrać kruchymi ciastkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher