|
||||||||||
Z porKrótki opis potrawybardzo dobraPotrzebne składniki cebule - 2 szt. pory - 3 szt. margaryna - 2 łyżka(i) kostki rorsołowe - 2 kostka(i) ser topiony - 30 dag biały pieprz - szczypta(y) gałka muszkatołowa - szczypta(y) pietruszka - 1 pęczek sól - szczypta(y) czarny pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Cebule obrać i pokroić na drobną kostkę. Pory dokładnie oczyścić płucząc je pod silnym strumieniem wody, pokroić w cienkie plastry i podsmażyć razem z cebulą na 2 łyżkach margaryny do lekkiego zeszklenia - należy cały czas mieszać, bo lubią się przypalać. Kostki rosołowe rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody, wrzucić podsmażony por i gotować przez około 10 minut. Do śmietany wlać kilka łyżek gorącej zupy, wymieszać dokładnie i następnie wlać do zupy zestawionej z ognia. Zupę ponownie postawić na ogniu, dodać serki śmietankowe i podgrzewać, cały czas mieszając aż do ich całkowitego rozpuszczenia. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|