|
||||||||||
Pikantne udka w skorupceKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki papryka czerwona - 1 szt. papryka zielona - 1 szt. orzeszki ziemne - 15 dag jajko - 2 szt. smietana - 2 łyżka(i) udka - 8 szt. mąka - 1/2 szkl. Etapy przyrządzania1
Strączki papryczki chili oczyścić. Naciąć wzdłuż, usunąć pestki. Miąższ opłukać, pokroić w cienkie krążki. Drobno posiekać orzeszki ziemne, wymieszać z papryczką. Roztrzepać widelcem jajka ze śmietaną. Udka kurczaka opłukać, osuszyć kuchennym papierem. Panierować najpierw w mące, następnie w jajkach i przygotowanej pikantnej mieszance. Umieścić na nasmarowanej olejem blasze, wsunąć do nagrzanego piekarnika. Piec 36-40 minut w temperaturze 200°C.
Mięso opanierowane w mieszance posiekanych orzeszków ziemnych i pikantnej papryczki, będzie wyjątkowo smaczne. Podajemy je z surówką i kromkami bagietki.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|