|
||||||||||
Poncz grejpfrutowyKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki wino czerowne - 1 1/2 l sok - 1 op. rum - 1 szkl. grejpfrut - 3 szt. cytryna - 1 szt. cukier - 1 szkl. Etapy przyrządzania1
Cytrynę i grejpfrut wyszorować szczoteczką, skórkę sparzyć wrzątkiem. Cytrynę pokroić w cienkie plasterki, grejpfruty pokroić na cząstki. Wino zagrzać z cukrem i goździkami, dodać rum, podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia, aż cukier się rozpuści, wyjąć goździki. Do wazy z sokiem grejpfrutowym nalać gorące wino z rumem, wymieszać, włożyć cząstki grejpfruta.
Podawać gorący poncz w małych szklaneczkach, przybranych plasterkami cytryny.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|