|
||||||||||
krem cytrynowyKrótki opis potrawypysznyPotrzebne składniki jaja - 4 szt. cukier - 10 dag żelatyna - 1,5 dag cytryna - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, ubić pianę.
Do piany dodawać po trochu utarte żółtka, wyciśnięty sok i otartą skórkę z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę, lekko i starannie mieszając do dna naczynia.
Zastudzić, wyłożyć na płaski, szklany półmisek.
Jak podawać?w szklanych pucharkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|