|
||||||||||
Makaron z bazyliąKrótki opis potrawyDomowy makaron z bazyliąPotrzebne składniki makaron - 35 dag kostka rosołowa z kury - 1 kostka(i) rozmiękczone masło - 7 dag woda gazowana - 60 ml świeża bazylia - 12 liści sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Makaron gotować w 3 litrach osolonej wody przez 5 minut.
W międzyczasie na dużej patelni rozpuścić masło, dodać pokruszoną kostkę rosołową, wodę gazowaną i mieszać wszystko przez 30 sekund.
Dodać posiekaną bazylię. Makaron odcedzić, wrzucić na ptelnię i delikatnie wymieszać z sosem.
Posolić, popieprzyć i natychmiast podawać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|