|
||||||||||
Sos grzybowyKrótki opis potrawysos z suszonych grzybówPotrzebne składniki suszone grzyby - 2-3 dag śmietana - 1/8 l mąka - 4 dag sól - do smaku Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Grzyby starannie umyć w cieołej wodzie, następnie namoczyć na 1 godz. w zimnej wodzie i w tej samej ugotować.
Wywar z grzybów odparować do 1/4 l.
Rozmieszą mąkę z zimnym wywarem z grzybów, dodać drobno siekane grzyby, osolić, zagotować.
Połączyć ze śmietaną.
Jak podawać?do mięsa siekanego Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|