|
||||||||||
Sos beszamelowyKrótki opis potrawySos beszamelowy z mlekiemPotrzebne składniki masło - 4 dag mąka - 4 dag mleko - 1/3 l cytryna - do smaku jajo - 1 szt. sól - do smaku Przydatne akcesoriarondelEtapy przyrządzania1
Masło stopić, zmieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić mlekiem, dodać sól, sok z cytryny do smaku. Zagotować. Całe jajo należy ubić na pulchną masę. Do ubitego jaja wlewać po trochu gorącego sosu stale mieszając, podgrzewać uważając, aby się nie zwarzył.
Dodaj
Jak podawać?do czerwonego mięsa Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|