Kurczak po diabelsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
18 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ostre danie

Potrzebne składniki

• kurczak - 1 szt.
• oliwa z oliwek - 400 ml
• ziarnisty czarny pieprz
• papryczka chilli - 3 szt.
• ząbki czosnku - 3 szt.
• sól

Etapy przyrządzania

1
Kurczaka rozcinamy wzdłuż mostka i zgniatamy na płasko. Przygotowujemy marynatę z rozgniecionych ziaren pieprzu,pokrojonej drobno papryczki i soli.Kurczaka marynujemy przez kilka godzin. Potem grillujemy polewając co jakiś czas marynatą.

Jak podawać?

prosto z grilla Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher