|
||||||||||
KruszonKrótki opis potrawyPyszny napój alkoholowyPotrzebne składniki białe wino - 1 l cukier - 20 dag pomarańcze - 2 szt. cytryna - 1 szt. woda sodowa - 0,5 l kostki lodu Etapy przyrządzania1
Pomarańcze obrać, oczyścić z białej skórki, pokrajać w plastry, przesypać cukrem, postawić w chłodzie na kilka godzin przed sporządzeniem kruszonu.
Bezpośrednio przed podaniem włożyć do szklanego dzbana kilka kostek lodu, wlać wino, wodę sodową, dodać pomarańcze razem z sokiem, przyprawić cytryną i cukrem do smaku.
Jak podawać?szklany dzbanek Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|