Serowa rolada z pieczarkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne i pożywne

Potrzebne składniki

• ser salami - 50 dag
• pieczarki - 50 dag
• cebula - 1 szt.
• przyprawa tradycyjna - 1 łyżeczka(i)
• natka pieruszki - 3 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ser zawinąć w folię aluminiową i włożyć do wrzątku na pół godziny.Pieczarki drobno pokroić,cebulę posiekać w kostkę.Pieczarki i cebulę podsmażyć na masle ciągle mieszając,doprawić przyprawą,i dodac posiekaną natkę pietruszki.Gdy ser będzie już mięki,wyjąć go z folii i rozwałkować tak,żeby miał kształt prostokąta.Na rozwałkowanym serze rozsmarować grzybowo-cebulowe nadzienie.Roldę zwinąć i odłożyć do wystudzenia.Po wystudzeniu pokroić w plastry grubości 1 cm.

Jak podawać?

na zimno Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher