Lukrowany sernik

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Mniam mniam

Potrzebne składniki

• mąka pszenna - 20 dag
• margaryna - 12 dag
• cukier - 5 dag
• żółtko - 1 szt.
• tzrykrotnie zmielony ser biały - 1 kg
• mąka ziemniaczana - 2 łyżka(i)
• cukier puder - 25 dag
• masło - 0,5 kostka(i)
• jajka - 5 szt.
• rodzynki - 10 dag
• lukier

Etapy przyrządzania

1
Mąkę posiekać z margaryną, dodać cukier i żółtko,szybko zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię, włożyć na 2 godziny do lodówki.Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę, ser zmiksować,połączyć z masą żółtkową,rozpuszczonym,ostudzonym masłem i mąką ziemniaczaną. Delikatnie wymieszać z ubitymi na pianę białkami,na koniec domieszać opłukane, namoczone i osączone rodzynki.Ciasto rozwałkować na gr.1 cm, wyłożyć nim blachę, wstawić do piekarnika o temp.190 stopni Celsjusza,zrumienić. Na zapieczony spód wyłożyć masę serową, wyrównać.Piec około 50 minut w 180 stopniach Celsjusza, ostudzić, polukrować.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher