|
||||||||||
Lukrowany sernikKrótki opis potrawyMniam mniamPotrzebne składniki mąka pszenna - 20 dag margaryna - 12 dag cukier - 5 dag żółtko - 1 szt. tzrykrotnie zmielony ser biały - 1 kg mąka ziemniaczana - 2 łyżka(i) cukier puder - 25 dag masło - 0,5 kostka(i) jajka - 5 szt. rodzynki - 10 dag lukier Etapy przyrządzania1
Mąkę posiekać z margaryną, dodać cukier i żółtko,szybko zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię, włożyć na 2 godziny do lodówki.Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę, ser zmiksować,połączyć z masą żółtkową,rozpuszczonym,ostudzonym masłem i mąką ziemniaczaną. Delikatnie wymieszać z ubitymi na pianę białkami,na koniec domieszać opłukane, namoczone i osączone rodzynki.Ciasto rozwałkować na gr.1 cm, wyłożyć nim blachę, wstawić do piekarnika o temp.190 stopni Celsjusza,zrumienić. Na zapieczony spód wyłożyć masę serową, wyrównać.Piec około 50 minut w 180 stopniach Celsjusza, ostudzić, polukrować.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|