|
||||||||||
Deser w pomarańczyKrótki opis potrawyBardzo dobryPotrzebne składniki duże pomarańcze - 3 szt. mieszanka bakaliowa - 1 op. mak niebieski - 20 dag masło - 1 łyżka(i) miód - 4 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Pomarańcze wyszorować ,sparzyć wrzątkiem, przekroić na pół, wydrążyć miąższ.Mak opłukać, zalać wrzącą wodą, gotować około 20 minut.Osączyć, przepuścić 2-3 razy przez maszynkę , wymieszać z miodem, masłem, mieszanką bakaliową i cząstkami miąższu z pomarańczy.Masą napełnić miseczki z pomarańczy, deser przed podaniem schłodzić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|