|
||||||||||
Krem jogurtowyKrótki opis potrawyWspaniały na gorące i nie tylko dni..Potrzebne składniki wiśnie - 1 szkl. żelatyna - 4 listki wanilia - 2 laski żółtka - 2 szt. cukier puder - 4 łyżka(i) cukier waniliowy - 2 szt. chudy jogurt - 1/2 l biszkopty Etapy przyrządzania1
Wiśnie opłukać, wydrylować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Laski wanilii naciąć wzdłuż, wyjąć miąższ. Do miski włożyć żółtka, miąższ wanilii, cukier puder, cukier waniliowy.Utrzeć na jednolitą masę mikserem.
2
Żelatynę wyjąć z wody, wycisnąć, rozpuścić w garnku na małym ogniu.Dodać do masy, wymieszać.Wlać jogurt,wymieszać i wstawić do lodówki. Do pucharków wrzucić po kilka wiśni.Krem ubić mikserem, napełnić nim pucharki, udekorować resztą wiśni i biszkoptami.
Jak podawać?w pucharkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|