|
||||||||||
Sałatka śledziowa z fasoląKrótki opis potrawydobraPotrzebne składniki filety śledziowe matias - 40 dag kiszone ogórki - 2 szt. buraki czerwone - 2 szt. biała fasola z puszki - 2 łyżka(i) rodzynki - 2 łyżka(i) sól pieprz biały olej - 3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Filety opłukać, jeśli są zbyt słone, namoczyć, osączyć.Buraki umyć, ugotować w skórce,ostudzić, obrać, pokroić na kawałki.Ogórki pokroić na grube plasterki.Rodzynki opłukać ,namoczyć w wodzie, osączyć.Fasolkę dokładnie osączyć.Śledzie pokroić na kawałki, wymieszać z przygotowanymi ogórkami, burakami,fasolką i rodzynkami.Przyprawić do smaku solą i pieprzem,polać olejem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|