|
||||||||||
Rozgrzwający ponczKrótki opis potrawyponczPotrzebne składniki cytryna - 2 szt. cukier brązowy - 10 dag goździki - 5 szt. utarta gałka muszkatołowa winiak - 125 ml Etapy przyrządzania2
Imbir obrać, pokroić w plasterki. W garnku zagotować 1/2 l wody z cukrem, dodać goździki, pół łyżeczki gałki muszkatołowej i jedną pokrojoną cytrynę, gotować 15 min na małym ogniu, wlać winiak, przecedzić do naczynia, dodać pozostałą cytrynę
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|