|
||||||||||
Twarożkowa sałatkaKrótki opis potrawyTwarożkowa sałatkaPotrzebne składniki ser biały (twaróg) - 30 dag świeży ogórek - 1 szt. rzodkiewki 10 szt. cebula (najlepiej biała) - 1 szt. pomidor - 1 szt. sól - 1/2 łyżeczki śmietana – 1,5 s Etapy przyrządzania1
Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć, wysuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać drobno posiekać. Pomidor sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Twaróg rozkruszyć. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, posolić, polać śmietaną i delikatnie wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem z masłem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|