|
||||||||||
Wiosenne klopsikiKrótki opis potrawyWiosenne klopsikiPotrzebne składniki 0,5kg mięsa mielonego • 2 duże cebule • 1 puszka groszku • 1 puszka kukurydzy 1 duża czerwona papryka • 1 jajko • pieprz • sól • 2 szklanki bułki tartej Etapy przyrządzania1
1. Szklankę bułki tartej zalać gorąca wodą i odstawić żeby 'napuchła'. Do mięsa mielonego dodać kukurydzę, groszek i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodać posiekaną drobno cebule i jajko oraz 'napuchniętą' bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. 2. Z gotowej masy mięsnej formować małe kuliste kotleciki. Obtaczać je w pozostałej bułce tartej (można je wcześniej delikatnie zmoczyć zwykłą zimna wodą- wtedy bułka tarta lepiej się 'trzyma') i smażyć (na dowolnie wybranym tłuszczu).
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|