|
||||||||||
Zielona fasolka szparagowa w sosie pomidorowymKrótki opis potrawyZielona fasolka szparagowa w sosie pomidorowymPotrzebne składniki 2 paczki mrożonej fasolki * sól * cukier * masło * 8- 9 pieczarek * 4 pomidory * 1/2 średniego pora * przyprawy: liść laurowy, 3- 4 ziarna ziela angielskiego, tymiane szczypta pieprzu, tymianek, bazylia. Etapy przyrządzania1
Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Pora myjemy i kroimy w plastry. W rondlu podsmażamy na oliwie z oliwek lub zwykłym oleju pieczarki z porem. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy drobno. Dodajemy do podsmażonych pieczarek. Dodajemy przyprawy. Dusimy sos ok. 20 minut. Przez ten czas w garnku z wodą z dodatkiem soli cukru i masła gotujemy fasolkę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|