Avocado z gorgonzolą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Avocado z gorgonzolą

Potrzebne składniki

• 2 awokado * 100 ml śmietany 36% * 100 g gorgonzoli *
• pół kostki bulionu * ćwiartka cytryny * sól, pieprz czarny lub ziołowy, ostra papryka, chili * łyżka

Etapy przyrządzania

1
1. Obrane awokado pokrój w cienkie i długie kawałki. Wyciśnij na nie cytrynę. 2. Kostkę rosołową rozgnieć w śmietanie i dodaj przyprawy. 3. Naczynie do pieczenia wysmaruj niewielką ilością masła. Poukładaj kawałki awokado, zalej śmietaną z przyprawami i poukładaj na całości kawałki sera. 4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC i zapiekaj przez 10 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher