|
||||||||||
Mus czekoladowyKrótki opis potrawyBardzo łatwy w wykonaniu..Potrzebne składniki gorzka czekolada - 20 dag masło - 2 łyżka(i) jajka - 4 szt. cukier - 2 łyżka(i) świeża gęsta śmietana - 2 łyżka(i) Przydatne akcesoriapucharki lub miseczkiEtapy przyrządzania1
Czekoladę połamać na kawałki, umieścić w naczyniu do gotowania na parze i roztopić , cały czas mieszając.Odstawić garnek z ognia i do roztopionej czekolady stopniowo dodawać masło.Mieszać starannie, aby masło dobrze się rozpuściło.
Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek. Do masy czekoladowo -maślanej dodawać stopniowo cukier, śmietanę i po jednym żółtku.Dokładnie mieszać. z białek ubić sztywną pianę i na koniec dodać do masy.Delikatnie wymieszać.
Mus przełożyć do salaterki lub do pojedynczych miseczek i schłodzić. Mus jest świetnym zakończeniem eleganckiego obiadu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|