|
||||||||||
Kruszon na szampanieKrótki opis potrawyDrink ze świeżymi owocami.Potrzebne składniki mieszanka świeżych owoców (np. jabłek, pomarańczy, bananów) - 50 dag kompot wieloowocowy - 1 słoiczek (400 ml) wytrwny szampan - 700 ml kostki lodu listek mięty - 1 szt. plasterki cytryny - 3 szt. Etapy przyrządzania1
1. Owoce obierać, pokroić na kawałki ,wymieszać z owocami z kompotu i całość mocno schłodzić w lodówce.
2. Następnie przelać do naczynia do bowle, zalać mocno schłodzonym szampanem.
3. Dodać kostki lodu.
4. Udekorować listkiem mięty i plasterkami cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|