Kotleciki z pieczarkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gocha73
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kotleciki z pieczarkami doskonałe na ciepło, ale sprawdzają sie również jako przekąska na zimno.

Potrzebne składniki

• pierś z kurczaka - 1 szt.
• ser żółty - 25 dag
• pieczarki - 25 dag
• majonez - 1 łyżka(i)
• maka - 1 łyżka(i)
• jajko - 1 szt.
• bułka tarta - 1/2 szkl.
• cebulka mała - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Pierś z kurczaka zemleć w maszynce. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy wszystko z mięsem, dadajemy jajko, przyprawy, majonez i makę. Wyrabiamy i formujemykotleciki. Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.

Jak podawać?

Na ciepło lub zimno. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gocha73
gocha73
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (14)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher