|
||||||||||
Sos meksykańskiKrótki opis potrawyPoawać do pieczonych mięs z rusztu i owoców morzaPotrzebne składniki 2 owoce awokado ząbek czosnku cebula 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki świeżej kolendry kilka kropli sosu tabasco pomidor strąg zielonej papryki szczypta chilli skórka otarta z cytryny sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Cebulę i czosnek obrać, bardzo drobno posiekać, zmiksować sokiem i skórką z cytryny. Dodać kolendrę oraz przyprawy (sól, pieprz i chilli) i sos tabasco, a następnie starannie wymieszać. Owoce awokado umyć, przepołowić i wyjąć pestki, a miąższ posiekać i przełożyć do zmiksowanej cebuli. Pomidor i paprykę- po sparzeniu i zdjęciu skórki- pokroić w kosteczkę i wymieszać z awokado. Tak przygotowany sos oziębić w lodówce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|