|
||||||||||
Sos pomidorowyKrótki opis potrawyPodawać do mięs i makaronu.Potrzebne składniki 1 kg pomidorów 3-4 cebule pół szkl. oliwy łyżka musztardy mielona papryka cukier, sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Cebule obrać, drobno pokroić, zeszklić na oliwie. Pomidory umyć, podzielić na ćwiartki, przełożyć do rondla, dodać cebule i musztardę, poddusić, przetrzeć przez sito, doprawić do smaku papryką, solą, cukrem i pieprzem. Gotowac na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. odstawić do wystygnięcia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|