|
||||||||||
LeczoKrótki opis potrawyPychaPotrzebne składniki zielona papryka - 1,5 kg pomidor - 600 g cebula - 2-3 szt. boczek - 2 plasterki kiełbasa - 250 g tłuszcz - 6 łyżka(i) papryka mielona - 1 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w cząstki.Paprykę umyć, usunąć gniazda, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, zeszklić na tłuszczu. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Połączyć z warzywami. Doprawić solą i pieprzem. Dusić najpierw na silnym ogniu, bez przykrycia, a gdy połowa płynu wyparuje, zmniejszyć ogień, przykryć i dalej gotować, aż wszystkie składniki zmiękną. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę i doprawić papryką. Podawać z ryżem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|