|
||||||||||
Sos ułańskiKrótki opis potrawyPodawać do upieczonego drobiu.Potrzebne składniki 15 dag truskawek 2 łyżki białego wytrawnego wina 2 łyżki startego chrzanu 5 dag rodzynek skórka otarta z pomarańczy pół paczki galaretki pomarańczowej sok z połowy cytryny Etapy przyrządzania1
Truskawki oczyścić z szypułek, zmiksować. Rodzynki sparzyc i osączyć. Galaretkę rozpuścić w szkl. wody. Mus truskawkowy połączyc z winem, chrzanem, rodzynkami i skórką z pomarańczya potem dodać tężejącą galaretkę oraz sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalać porcje upieczonego drobiu. Odstawic do zastygnięcia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|