PASZTET Z KRÓLIKA

Aktualna ocena: 0
dodany przez: cohenna
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

domowej roboty pasztet

Potrzebne składniki

• mięso z królika - 2 kg
• bulion - 1 l
• gałka muszkatałowa - 1 szczypta(y)
• sól i pieprz - 2 łyżeczka(i)
• bułka tarta - 2 szkl.
• jajko - 2 szt.
• majeranek - 2 łyżka(i)
• słonina - 15 dag

Etapy przyrządzania

1
mięso ugoruj, podziel na kawałki
2
mięso przepuść 3 razy przez maszynkę
3
cebulę obierz, pokrój i podsmaż na patelni
4
cebulę przepuść przez maszynkę
5
wszystkie składniki wyrób na gładką masę (prócz słoniny)
6
pokrój słoninę w kostkę
7
dodaj słoninę pokrojoną w kostkę
8
nałóż w foremki i piecz :)
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cohenna
cohenna
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (22)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher