|
||||||||||
Sos cytrynowyKrótki opis potrawyPodawać do drobiu, ryb, ryżu i warzyw.Potrzebne składniki 2 szkl. beszamelu szkl. białego wytrawnego wina 3 żółtka sok i skórka otarta z cytryny cukier, sól, biały pieprz Etapy przyrządzania1
Do gorącego beszamelu dodać wino oraz soki i skórke z cytryny, zamieszać i zagotować. Żółtka rozkłucić, rozprowadzić niewielką ilością sosu i dopiero wtedy połączyć z pozostałym beszamelem. Przyprwaić go do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|