|
||||||||||
Pulpety rybneKrótki opis potrawysycące daniePotrzebne składniki filety z ryb - 1 kg bułka pszenna - 10 dag jajka - 2 szt. mleko - 1/4 l cebula - 1 szt. włoszczyzna sól,pieprz koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Bułkę namoczyć w mleku.Filety razem z odciśniętą bułką zemleć w maszynce do mielenia mięsa.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć .Dodać do masy rybnej.Dodać też przyprawy i jajka,Masę wyrobić.Włoszczyznę pokroić i wrzucić do wody.Dodać też sól,pieprz,łyżkę oleju i gotować pół godziny.Z masy rybnej wyrabiać pulpety i wkładać do wrzącej wody i gotować 15 minut.Wyjąć,a do wywaru włożyć koncentrat pomidorowy.Gotować kilka minut.Pulpety wyłożyć na talerz i polać sosem.
Jak podawać?polane sosem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|