|
||||||||||
Pulpety z kaparamiKrótki opis potrawysmaczne daniePotrzebne składniki mięso mielone z drobiu - 50 dag bułka - 1 szt. jajko - 1 szt. ząbki czosnku - 3 szt. papryka czerwona - 1 szt. kapary - 2 łyżka(i) olej - 2 łyżka(i) sól,pieprz natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Natkę i czosnek siekamy. Bułkę moczymy w wodzie. Do mięsa dodajemy czosnek, natkę, odciśniętą bułkę, jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy masę i formować z niej okrągłe pulpety. Gotujemy je na parze. Paprykę kroimy w kostkę. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy papryke, i dusimy na małym ogniu. Wrzucamy do rondla pulpety. Podgrzewamy i dodajemy kapary. Chwilę dusimy razem.
Smacznego!
Jak podawać?z ryżem ugotowanym na sypko. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|