|
||||||||||
Sos kaparowyKrótki opis potrawyPodawac do mięs, ryb oraz jaj.Potrzebne składniki 2 szkl. beszamelu 3 łyżki kaparów 2 łyżki białego wytrawnego wina żółtko sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Kapary posiekac i wraz z winem dodać do gorącego beszamelu, zamieszać, zagotować. Zdjąć z ognia i trochę przestudzić. Żółtko rozkłócić, rozprowadzic niewielkoą ilość sosu i dopiero wtedy połączyć z pozostałym beszamelem. Przyprawic do smaku solą i pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|