|
||||||||||
Nalewka z pigwy.Krótki opis potrawyPychaaa...Potrzebne składniki pigwy - 1 1/2 kg cukru - 1 kg spirytusu - 0,5 l wódki - 0,5 l Etapy przyrządzania1
Owoce pigwy pokroić, zasypać cukrem, jak puszczą sok po ok.2 dniach wlać spirytus, wymieszać. Całość ma stać ok. 2 miesięcy. Po tym czasie odcedzić alkochol, a do owoców wlać 0,5 wódki. Wymieszać i po 2 dniach zalać ponownie. Wlać 1 szklankę przegotowanej wody, aby wypłukać owoce z alkocholu. Alkochol połączyć ze sobą - niech stoi. Owoce podsuszyć i zjeść. :D
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|