|
||||||||||
Ciastka francuskieKrótki opis potrawypyszne ciasteczka z truskawkami ;)Potrzebne składniki mleko - 450 ml cukier - 6 dag budyń waniliowy - 1 op. żółtka - 3 szt. mrożone ciasto francuskie - 1 op. śmiatana kremówka - 3 łyżka(i) truskawki - 25 dag cukier puder - 3 dag mąka do posypania blatu Etapy przyrządzania1
Budyń wymieszać z 3 łyżkami mleka i cukrem. Pozostałe mleko zagodować. Dodać 1 żółtko, ponownie zagotować, przykryć.
2
Płaty ciasta rozmrozić na posypanym mąką blacie, rozwałkować na prostokąty 24x12 cm, każdy przekroić na pół (na kwadraty 12x12 cm). Śmietanę wymieszać z pozostałymi żółtkami, posmarować płaty ciasta. Brzegi zawinąć do środka, również posmarować śmietaną z żółtkami.
3
Środki ciastek wypełnić wystudzonym budyniem. Piec 20 min w temp. 200*C. Wyjąć z pieca, wystudzić. Gotowe ciastka obłożyć pokrojonymi truskawkami. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Jak podawać?Obłożone truskawkami i posypane cukrem pudrem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|