|
||||||||||
Ciasto brzoskwinioweKrótki opis potrawyciastoPotrzebne składniki jajka - 5 szt. cukier puder - 15 dag mąka - 20 dag mąka ziemniaczana - 2 łyżka(i) proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) brzoskwinie - 1 puszka(i) sól Etapy przyrządzania1
Mąkę pszenną wymieszać z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek
3
Ciągle ubijając dodać cukier puder, a następnie żółtka, na koniec dodać mąkę z proszkiem, delikatnie wymieszać
4
Brzoskwinie osączyć z zalewy, ciasto wylać na natłuszczoną blachę, ułożyć połówki brzoskwiń otworami po pestce do dołu, piec ok 30 min w temp 190 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|