Torcik z brzoskwiniami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

torcik

Potrzebne składniki

• mąka pszenna - 17 dag
• jajka - 5 szt.
• cukier puder - 20 + 2 łyżki dag
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• sól
• śmietana - 1/2 l
• brzoskwinie - 1 puszka(i)
• żelatyna - 2 łyżeczka(i)
• cukier waniliowy

Etapy przyrządzania

1
Żółtka zmiksowac z cukrem pudrem na puszystą masę
2
Białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę
3
Połączyć z masą żółtkową
4
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do ciasta, całość delikatnie wymieszać łyżką. Totrownicę natłuścić, obsypać mąką, wlać ciasto, piec ok 25 min w temp 180 C, ostudzić, przekroić na 2 krążki
5
Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru oraz cukrem waniliowym
6
Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, połączyć ze śmietaną. Brzoskwinie odsączyć z zalewy, połowę odłożyć, resztę pokroić na kawałki, dodać do kremu
7
Krążki ciasta przełożyć połową kremu, resztą posmarować wierzch i boki tortu, udekorować brzoskwiniami
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher