Orzechowa bomba

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ciasto

Potrzebne składniki

• mąka pszenna - 10 dag
• mąka ziemniaczana - 10 dag
• cukier - 13 dag
• jajka - 7 szt.
• miód - 2 łyżka(i)
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• skórka starta z 1/2 cytryny
• masło - 5 dag
• sól
• migdały - 10 dag
• orzechy włoskie - 10 dag
• cukier puder - 1 łyżka(i)
• konfitury morelowe - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Jajka utrzeć z cukrem na parze
2
Dodać szczyptę soli i miód, zmiksować na jednolitą masę, dodać skórkę cytrynową, a na koniec oba rodzaje mąki przesine razem z proszkiem do pieczenia i miękkie masło.
3
Tortownicę natłuścić, wyłożyć ciasto, piec ok 20 min w temp 180 C, ciasto ostudzić
4
Wierzch i boki tortu posmarować konfiturą morelową, orzechy i migdały posiekać, zarumienić na suchej patelni, wymieszać z cukrem pudrem, posypać tort
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher