Porzeczkowy strudel

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ciasto

Potrzebne składniki

• mąka - 25 dag
• jajko
• woda - 3/4 szkl.
• sok z 1/2 cytryny
• olej - 3 łyżka(i)
• masło do smarowania - 1/3 kostka(i)
• czerwone porzeczki - 50 dag
• gruszki - 50 dag
• migdały płatki - 10 dag
• starte biszkopty - 10 dag

Etapy przyrządzania

1
Mąkę przesiać na stolinicę, dodać jajko, dodać olej i sok z cytryny, wyrabiać ok 5-7 min, wlewając porcjami wodę, aż ciasto będzie elastyczne
2
Porzeczki opłukać, gruszki obrać, zetrzeć na tarce, połączyć z porzeczkami i cukrem. Płatki migdałowe wymieszać z biszkoptami
3
Ciasto wyłożyć na płócienną ściereczkę posypaną mąką, cienko rozwałkować
4
Masło stopić, posmarować nim ciasto
5
Wyłożyć mieszankę biszkoptów i migdałów, następnie owoce. Ciasto zawinąć
6
Strucel ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok 30-35 min w temp 200 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher