|
||||||||||
Porzeczkowy strudelKrótki opis potrawyciastoPotrzebne składniki mąka - 25 dag jajko woda - 3/4 szkl. sok z 1/2 cytryny olej - 3 łyżka(i) masło do smarowania - 1/3 kostka(i) czerwone porzeczki - 50 dag gruszki - 50 dag migdały płatki - 10 dag starte biszkopty - 10 dag Etapy przyrządzania1
2
Porzeczki opłukać, gruszki obrać, zetrzeć na tarce, połączyć z porzeczkami i cukrem. Płatki migdałowe wymieszać z biszkoptami
6
Strucel ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok 30-35 min w temp 200 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|