|
||||||||||
KURCZAK Z CYTRYNĄ I FETĄKrótki opis potrawySmacznegoPotrzebne składniki cytryna - 600 g oliwa - 300 ml nóżki z kurczaka - 8 sztuk szt. feta - 8 kawałków cebula - 1 szt. Etapy przyrządzania1
włożyć cytrynę do plastikowego pudełka, wrzucić sól i zostawić na 12 godzin. Następnie pogotować przez 5 minut. Cytrynę można przechowywać w oliwie przez 3 tygodnie.
na patelnię wlać oliwę i wrzucić kurczaka. Jak sie zarumieni wrzucić cebulę i cytrynę i kawałki sera. Smażyć przez 5 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|