|
||||||||||
Poncz IKrótki opis potrawyświetny do spotkań towarzyskich na świeżym powietrzuPotrzebne składniki białe wino - 1 l arak - 1/8 l cytryny - 2 szt. pomarańcza - 3 szt. cukier - 30-40 dag Przydatne akcesoriagarnek, tarłoEtapy przyrządzania1
Wino zmieszać z arakiem, dodać cukier.
Wycisnąć sok z cytryn i pomarańczy, odrzucić pestki.
Dodać otartą z pomarańcz i cytryn skórkę, wszystko razem ostrożnie zagotować.
Jak podawać?podawać gorący w specjalnej wazie ponczowej Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|