Zupa z porów

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa z porów i ziemniaków

Potrzebne składniki

• włoszczyzna - 25 dag
• kości - 20 dag
• pory - 20 dag
• ziemniaki - 25 dag
• masło - 3 dag
• kminek - 0,5 dag
• sól - do smaku

Przydatne akcesoria

garnek

Etapy przyrządzania

1
Ugotować wywar z kości, warzyw i kminku. Pory obrać, pokrajać, ugotować w małej ilości wody z 2 dkg masła. Wywar przecedzić, ugotować na nim pokrajane w kostkę ziemniaki. Pory połączyć z wywarem. Dodać surowe masło.

Jak podawać?

Podawać z grzankami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher