|
||||||||||
Zupa z porówKrótki opis potrawyZupa z porów i ziemniakówPotrzebne składniki włoszczyzna - 25 dag kości - 20 dag pory - 20 dag ziemniaki - 25 dag masło - 3 dag kminek - 0,5 dag sól - do smaku Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Ugotować wywar z kości, warzyw i kminku. Pory obrać, pokrajać, ugotować w małej ilości wody z 2 dkg masła.
Wywar przecedzić, ugotować na nim pokrajane w kostkę ziemniaki.
Pory połączyć z wywarem. Dodać surowe masło.
Jak podawać?Podawać z grzankami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|