|
||||||||||
PomarańczówkaKrótki opis potrawyalkohol dla pań w małych ilościachPotrzebne składniki wódka czysta - 1 l cukier - 2 łyżeczka(i) pomarańcza - 0,5 szt. Przydatne akcesoriaszklane naczynieEtapy przyrządzania1
Obraną i pokrajaną w bardzo cienkie paseczki skórkę z pomarańczy zalać wódką, dodać cukier, który należy rozpuścić przez wstrząsanie naczyniem.
Pozostawić na 3-4 dni, po czym przez lejek z watą przelać wódkę do innej butelki.
Jak podawać?w kieliszkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|